اخبار اقتصادی
چاپ00009:27 - 1398/10/21

با روغن بنفشه به تمام بیماری پوستی /بواسیر / میگرن /اگزما و افسردگی پایان دهید

روغن بنفشه یکی از بهترین و پر کاربرد ترین داروهای گیاهی و سنتی است. خواص روغن بنفشه برای بدن بسیار زیاد است. از جمله برای رفع بی خوابی و مشکلات پوستی شدیدا استفاده از این روغن توصیه می شود.گیاه بنفشه گیاهی محبوب در طب سنتی ایرانی و همچنین به عنوان یک گل زینتی کاربرد دارد. نوع درمانی آن خواص دارویی بی نظیری دارد. استفاده از این گیاه به دلیل طبع خنکی که دارد بیشتر در فصل تابستان توصیه می شود. در ادامه با دلگرم خواص روغن بنفشه و موارد استفاده آن آشنا می شوید.
به گزارش کارگر آنلاین ، روغن بنفشه یکی از بهترین و پر کاربرد ترین داروهای گیاهی و سنتی است. خواص روغن بنفشه برای بدن بسیار زیاد است. از جمله برای رفع بی خوابی و مشکلات پوستی شدیدا استفاده از این روغن توصیه می شود.گیاه بنفشه گیاهی محبوب در طب سنتی ایرانی و همچنین به عنوان یک گل زینتی کاربرد دارد. نوع درمانی آن خواص دارویی بی نظیری دارد. استفاده از این گیاه به دلیل طبع خنکی که دارد بیشتر در فصل تابستان توصیه می شود. در ادامه با دلگرم خواص روغن بنفشه و موارد استفاده آن آشنا می شوید.
 
 
 
خواص روغن بنفشه برای سلامتی
 
 
۱. به بهتر شدن پوست کمک می‌کند
روغن بنفشه می‌تواند به رفع تعدادی از مشکلات پوستی کمک کند، چون روی پوست بسیار ملایم و ظریف عمل می‌کند و درنتیجه یک ماده‌ی عالی برای تسکین پوست‌های مشکل‌دار است. روغن بنفشه می‌تواند یک درمان طبیعی برای بیماری‌های مختلف پوستی مانند آکنه و اگزما باشد و خواص مرطوب‌کنندگی‌اش آن را به یک ماده‌ی بسیار مؤثر برای پوست‌های خشک تبدیل می‌کند.
 
 
این روغن به‌خاطر خواص ضدالتهابی‌اش قادر است هرگونه پوست قرمز، تحریک‌شده یا ملتهب ناشی از آکنه یا سایر بیماری‌های پوستی را التیام بخشد. خواص ضدعفونی‌کننده و ضدمیکروبی آن نیز به پاکسازی پوست و ازبین بردن باکتری‌های موجود روی آن کمک می‌کند. بنابراین این روغن برای جلوگیری از بدتر شدن مشکلات پوستی و گسترش آنها به سایر قسمت‌های صورت مفید است.
 
 
پس چرا به‌جای خریدن محصولات گران‌قیمت مراقبت از پوست که ممکن است حاوی مقدار زیادی مواد شیمیایی مضر باشند، برای درمان مشکلات پوستی‌تان به‌سراغ یک درمان طبیعی نمی‌روید و از خواص روغن بنفشه بهره‌مند نمی‌شوید؟
 
 
۲. درد را تسکین می‌دهد
همان‌طور که در بالا گفته شد، روغن بنفشه حاوی ترکیبات ضدالتهابی است. این بدان معناست که این روغن یک درمان عالی و طبیعی برای درمان مشکلات مختلف ناشی از مفاصل سفت و دردناک و همچنین دردهای عضلانی مانند روماتیسم، آرتروز و نقرس است. روغن بنفشه، درد و ناراحتی ناشی از چنین مشکلاتی را تسکین می‌دهد.
 
 
علاوه بر این، روغن بنفشه می‌تواند گردش خون به عضلات را بهبود ببخشد که این امر نیز به کاهش درد ناشی از گردش خون نامناسب به این نواحی حیاتی بدن کمک می‌کند.همچنین روغن بنفشه می‌تواند برای درمان درد ناشی از سردرد و میگرن به‌کار رود و سرگیجه را نیز برطرف کند. بنابراین این روغن دارای خواص کامل و همه‌جانبه‌ای در تسکین درد است.
 
 
۳. سلامت روحی را افزایش می‌دهد
دچار شدن به سردرد و میگرن می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد اما این وضعیت در اغلب مواقع به‌علت استرس، تنش و اضطراب زیاد ناشی از کارها و وظایف روزمره است. در این مورد، روغن بنفشه یک عامل قوی برای کمک به کاهش میزان استرس، فرسودگی، خستگی، سرگیجه و حتی اضطراب است.
 
 
خواص روغن بنفشه تنها به این موارد محدود نمی‌شود. روغن بنفشه مانند بسیاری از روغن‌های دیگر دارای خواص آرامش‌بخش و درمانی است که به ایجاد آرامش و تمدد اعصاب کمک می‌کند و بنابراین سلامت روحی را افزایش می‌دهد. شما مجبور نیستید برای القای آرامش از داروهای تجویزی که حاوی مواد شیمیایی مضر هستند، استفاده کنید، بلکه می‌توانید این درمان طبیعی را امتحان کنید و از خواص آرامش‌بخش و تسکین‌دهنده‌اش بهره‌مند شوید. علاوه بر این روغن بنفشه برخلاف اکثر داروهای نسخه‌ای، اعتیادآور نیست و معمولا هیچ‌گونه عوارض جانبی منفی‌ای ایجاد نمی‌کند.
 
 
۴. دستگاه تنفسی را تسکین می‌دهد
روغن بنفشه دارای خواص ضداحتقان و خلط‌آور است؛ این بدان معناست که به شل کردن مخاط اضافی و خلط (بلغم) که در بینی و دستگاه تنفسی شما جا خوش کرده‌اند، کمک می‌کند. این امر برای رفع گرفتگی مفید است و باعث می‌شود که جریان هوا به‌صورت آزادانه و بدون مانع در داخل راه‌های تنفسی شما به حرکت درآید.
 
 
بنابراین روغن بنفشه می‌تواند در تسکین مشکلات تنفسی متداول مانند سرماخوردگی، سرفه، آنفولانزا، برونشیت و التهاب سینوس‌ها (سینوزیت) مفید باشد و درد و مشکلات ناشی از این بیماری‌های آزاردهنده را کاهش بدهد.
 
 
۵. به درمان بی‌خوابی کمک می‌کند
داشتن یک خواب شبانه‌ی آرام برای حفظ سلامت ارگان‌ها و عملکرد صحیح سیستم‌های مختلف بدن، بسیار ضروری است. خواب شبانه‌ی باکیفیت به شما اطمینان می‌دهد که می‌توانید وظایف روزمره‌تان را هم از نظر جسمی و هم از نظر ذهنی، به‌‌طور مؤثر انجام بدهید.
 
 
روغن بنفشه با خواص آرامش‌بخش و تسکین‌دهنده‌اش می‌تواند به داشتن یک خواب شبانه‌ی آرام و باکیفیت کمک کند، چون این روغن باعث کاهش تنش و اضطراب می‌شود. بنابراین روغن بنفشه یک درمان طبیعی برای بی‌خوابی و اختلالات خواب فراهم می‌کند و شما مجبور نخواهید بود به قرص‌های خواب نسخه‌ای که ممکن است عوارض جانبی ناخوشایندی داشته باشند، پناه ببرید.
 
 
۶. یک ماده‌ی قوی برای تقویت قوای جنسی است
روغن بنفشه می‌تواند به درمان هرگونه اختلال و مشکل جنسی کمک کند، به‌خصوص اگر استرس علت اصلی بروز چنین اختلالاتی باشد. دلیلش این است که روغن بنفشه به ایجاد آرامش کمک می‌کند و باعث بهتر شدن روحیه‌ی شما می‌شود که این امر به نوبه‌ی خود می‌تواند میل جنسی شما را افزایش بدهد.
برای این منظور فقط کافی است روغن بنفشه را با مخلوطی از سایر روغن‌ها در دیفیوزر بریزید تا عطر آن در اتاق‌ خواب‌تان پخش شود. به این ترتیب، احساسات جنسی و عاطفی شما نسبت به همسرتان برانگیخته خواهد شد و می‌توانید هرگونه مشکل جنسی خود یا همسرتان را برطرف کنید.
 
کاربرد روغن بنفشه در صنعت عطرسازی
روغن بنفشه اغلب در ساخت عطر به‌کار می‌رود. معمولا روغن گل بنفشه، طرفداران بیشتری نسبت به روغن برگ بنفشه دارد. عطر روغن برگ بنفشه، خاکی با نُت سبز (گروه بویایی سبز) است. اما روغن گل بنفشه، عطر خوشبو و شیرین‌تری دارد. تقریبا تمام اسانس‌ها و روغن‌های بنفشه از برگ این گیاه ساخته می‌شود و گل آن معمولا بیشتر در صنعت عطرسازی به‌کار می‌رود. بهتر است در هنگام استفاده از روغن برگ بنفشه، آن را با یک روغن معطر دیگر مانند یاسمن یا گل سرخ مخلوط کنید.
 
روش مصرف روغن بنفشه
می توان از دم نوش یا شربت گل بنفشه هم استفاده کرد. برای مشکل دو بار در روز باید استفاده شود و برای بیمارانی که مشکل تنفسی یا ریوی دارند باید هر ۸ ساعت استفاده شود. و همانطور که قبلا ذکر شد مالیدن روغن بنفشه به صورت, گوش ها و گونه مفید است.
 
 
از فواید مصرف روغن بنفشه در بیماری های ریوی و تنفسی صحبت شد اما جالب است بدانید که این روغن برای درمان سینوزیت هم به کار می رود, روش استفاده از این روغن برای کسانی که مبتلا به سینوزیت هستند به این صورت است که ابتدا دو سمت صورت به جز پیشانی را بخور دهید و سپس مقداری روغن بنفشه را به جوهر پونه که در عطاری های یافت می شود, اضافه کرده و پیشانی را با آن ماساژدهید.
 
خواص روغن بنفشه برای سردرد
روغن بنفشه برای درمان سردرد و میگرن بسیار مفید می باشد. چند قطره روغن بنفشه را بر روی پیشانی خود بمالید و خوب ماساژ دهید، بگذارید 20 دقیقه بماند تا سردرد شما بهتر شود.
 
روغن بنفشه برای نوزادان
درمانگران طب سنتی بر این باورند که روغن گل بنفشه یکی از واجب‌ترین داروهای گیاهی است که باید در وسایل هر نوزادی موجود باشد. این روغن بهترین دارو برای درمان سوزش و التهاب پوست ناحیه ران نوزاد است که مهم‌ترین عامل آن حرارت و گرمای موجود در شیر مادر است، عارضه‌ای که سوزش و خارش آن ناراحتی بسیاری برای نوزاد به وجود می‌آورد. استفاده از یکی از روغن‌های گل سرخ یا گل بنفشه یا ترکیبی از هر دو آن‌ها می‌تواند در تسکین سوزش و بهبود التهاب ناحیه ران نوزاد تاثیر داشته باشد.
 
 
اگر چه در کنار استعمال این روغن تدابیر دیگری مانند اصلاح رژیم غذایی نیز باید توسط مادر رعایت شود تا نوزادش کمتر مواد غذایی با طبع گرم را توسط شیر او دریافت کند. از این رو به مادرانی که نوزاد آن‌ها غالبا با سوزش در ناحیه ران مواجه است، توصیه می‌شود میوه‌های خنک مانند شاتوت، آلبالو، تمشک را بیشتر در وعده‌های غذایی خود بگنجانند. همچنین از ترکیباتی مانند آب هندوانه با سکنجبین، کاهو سکنجبین و مغزخیار با سکنجبین نیز برای کاهش میزان گرمی و حرارت شیرشان استفاده کنند تا نوزادشان کمتر دچار سوزش و التهاب ناحیه ران شود.
 
خواص روغن بنفشه برای بواسیر
روغن بنفشه دارای خاصیت ضد التهابی و ضد درد می باشد که می تواند تورم رگ های خونی و بافت های متورم را کاهش دهد و به درمان بواسیر یا هموروئید کمک کند. شما می توانید روغن بنفشه را به صورت موضعی برای ماساژ استفاده کنید تا بواسیر را درمان کند.
 
افسردگی و روغن بنفشه
روغن بنفشه برای آرامش درمان استرس و افسردگی مفید می باشد. 2 تا 2 قطره روغن بنفشه را بر روی یک پارچه یا دستمال بریزید و در حالیکه دراز می کشید به مدت 30 دقیقه آن را استنشاق کنید اما اجازه ندهید که روغن به پوست برخورد کند.
 
روغن بنفشه برای بی خوابی
روغن بنفشه می تواند به عنوان یک آرامش بخش طبیعی به درمان بی خوابی کمک کند. مقداری روغن بنفشه را با اسطوخودوس ترکیب کنید و در دستگاه بخور بریزید تا بوی آن در اتاق پخش شود و باعث خواب آرام شود.
 
درمان نا باروری با روغن بنفشه
روغن بنفشه خالص می تواند برای درمان اختلالات جنسی و ناباروری مفید باشد. 2 قطره روغن بنفشه را با 2 قطره روغن یاسمن ترکیب کنید و بگذارید تا بوی آن در اتاق خواب شما پخش شود و یا 2 قطره اروغن بنفشه را با 2 قطره روغن اسطوخدوس ترکیب کنید و آن را به آب وان خود اضافه کنید.
 
خواص روغن بنفشه برای پوست
روغن گل بنفشه فواید زیادی برای پوست دارد که به شرح زیر میباشد:
 
از بین بردن جای زخم و سوختگی
روغن گل بنفشه می‌تواند به از بین بردن و محو آثار جای زخم و سوختگی کمک کند. به این منظور روزانه دو مرتبه و هر مرتبه مقداری از این روغن را روی محل زخم یا سوختگی، ماساژ دهید و اجازه دهید مدتی بماند، زیرا خیلی سریع جذب پوست شده، بدون این که اثر چربی روی آن باقی بگذارد.
 
درمان آفتاب سوختگی
اگر دچار آفتاب سوختگی شدید، ابتدا تا چند روز از پیاده‌روی مقابل تابش مستقیم نور آفتاب روی پوست بپرهیزید و سپس در زمان استراحت، پوست را با روغن بنفشه چرب و استراحت کنید.
 
رفع چین و چروک پوست
استفاده از روغن بنفشه به رفع و پیشگیری از ایجاد چین و چروک پوست کمک کرده و باعث جوان ماندن پوست صورت میگردد. به این منظور ابتدا پوست را با آب گرم و شوینده ملایم بشویید و سپس مقداری از این روغن را بر روی پوست ماساژ دهید.
 
نرم کننده پوست
یکی از خاصیت‌های این روغن گیاهی افزایش نرمی و لطافت پوست است. استفاده ازروغن گیاهی گل بنفشه خشکی پوست را برطرف نموده، به ویزه برای پوستهای خشک بسیار مفید است.
 
رفع خارش
مصرف روغن گل بنفشه برای رفع خارش پوست موثر است. در حقیقت این روغن دارای خاصیت ضد التهاب بوده و از این رو در درمان خارش بسیار موثر است. برای تاثیر این روغن بایستی ابتدا محل دچار خارش را خوب بشویید و روغن بمالید. سپس از گذشت چند ساعت، آن را با آب ولرم بشویید.
 
درمان اگزما و آکنه
استفاده از روغن بنفشه به عنوان یک درمان طبیعی برای مقابله با شرایط معمول پوست مانند آکنه و اگزما موثر است. همچنین برای افزایش نرمی و لطافت پوست به ویژه در پوست های خشک بسیار مفید بوده، به تسکین و التیام التهاب، کمک می کند.
 
کمک به چاق کردن صورت
ماساژ دادن صورت با روغن بنفشه روزی یک مرتبه، کمک به چاق کردن صورت به شکل طبیعی می‌کند.
 
مضرات روغن بنفشه
مصرف طولانی مدت اسانس یا عصاره الکلی به دلیل احتمال ایجاد تشنج مجاز نمی باشد . همچنین به دلیل خاصیت قاعده آور و سقط آور که مربوط به توژون Thujone موجود در اسانس می باشد مصرف آن در دوران بارداری توصیه نمی شود . و همچنین به دلیل نبود مستندات علمی مصرف آن در دوران شیردهی بهتر است با احتیاط انجام شود .
 
 
بیمارانی که مبتلا به بیماری صرع هستند نباید از این گیاه استفاده کنند همچنین چای تهیه شده از آن سبب التهاب معده و لب می شود.فرآورده های این گیاه با املاح آهن ناسازگاری دارند . اسانس آن سمی می باشد نباید در مصارف درمانی استفاده شود .
لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
برای درمان سینوس های چرک شونده بسیار موثر است
با سلام لطفا با شماره 02122339642 جهت مزاج شناسی و تهیه داروی های طب نورانی و اسلامی و ارسال داروهای گیاهی ارگانیک تماس بگیرید.
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
سامانه بتا بانک رفاه کارگران